KEEPER 2_edited.jpg HOTDOGS_edited.jpg MC1_edited.jpg _R9A6039.jpg JONGENS_edited.jpg CLINIC WU2.jpg SHIRTS 2.jpg VRIENDINNNEN_edited.jpg SHFG 1_edited.jpg BARBEQUE1.jpg TENTEN_edited.jpg CLINIC 3_edited.jpg
 
 

Junioren

Actuele informatie Junioren
(scroll naar beneden voor de algemene informatie Junioren)

Trainingen vervallen op:
  • geen training van 27 april tm 13 mei (ivm meivakantie en Koningsdag);
  • geen training op maandag 21 mei (ivm Pinksteren);
  • training in overleg voor de D-elftallen dinsdag 29 mei tm donderdag 31 mei (ivm avondvierdaagse);
  • laatste trainingen in de weken van 11 en 18 juni;
  • SchoolHockeyFunGames zaterdag 30 juni (ivm hulp voor die dag vrijhouden!).

Terugblik coachavond maandagavond 19 januari 2018 

Op maandag 19 januari 2018 was er weer een coachavond georganiseerd voor de elftallen. Coaches, managers en TC-leden zaten bij elkaar om terug te blikken op het afgelopen seizoen tot aan de winterstop.  Er is onder andere gesproken over het meespelen/meetrainen met een ander team, de rol van de coach en de manager, het spelen van oefenwedstrijden en ook het app-gedrag binnen de club en de teams. Gischja heeft nog een uitleg gegeven over het gebruik van de LISA-app, een app die steeds beter te gebruiken is voor allerlei hockey-zaken.
 
Natuurlijk is er ook vooruit gekeken. De tweede helft van de competitie zat er namelijk aan te komen. In welke klasse en poules zijn de teams ingedeeld? En uiteraard is er al vooruit gekeken naar de procedure voor de teamindeling voor het volgende seizoen. Maar goed, nu eerst lekker weer hockeyen in het veld met het eigen team. Zet hem op allemaal!

Recordaantal zaalteams!
Tot onze grote vreugde hebben de afgelopen winterperiode maar liefst 8 teams deelgenomen aan de zaalhockeycompetitie. Geweldig! M8D1, MD1, MD2, MC1, MC2, MB1, MB2 en Dames 1 waren in de zaal vertegenwoordigd. Leden waren erg enthousiast over het spelen in de zaal en gaven aan veel geleerd te hebben! Volgend jaar zouden we natuurlijk graag nog veel meer teams in willen schrijven voor de zaalhockey-competitie. Geef je dus op met je team, het is echt heel erg leuk! 
We zullen als club in het vervolg ook de zaalcompetitie nog eerder in het seizoen gaan promoten. Zaalhockey is een snel, tactisch spelletje dat niet te vergelijken is met veldhockey. Als team deelnemen aan zaalhockey heeft vele voordelen voor op het veld; je wordt behendiger, leert als ‘team’ te spelen en houdt je conditie flink op peil! Dus twijfel niet en doe volgend jaar mee! 

Mid-wintercompetitie
Als opvulling van de winterstop konden teams zich ook afgelopen winter opgeven voor de KNHB-Mid-wintercompetitie. Helaas zat het weer niet echt mee en werden veel wedstrijden afgelast. Ook hadden veel teams de pech dat er weinig aanmeldingen vanuit andere verenigingen waren in een bepaalde leeftijdscategorie, waardoor niet veel teams aan de competitie deel konden nemen. Volgend jaar beter! 
Er hebben wel enkele JJ-teams meegedaan. Daarover zal de JJ-cie nog berichten. 

Thema volgende coachavond
In de eerstvolgende coachavond op 24 mei wordt er een hockey-gerelateerd thema behandeld. In de afgelopen coachavond is samen met aanwezige coaches en managers het thema "Hoe bouw je aan een team”? Geacht wordt om ook een kindercoach aan het woord te laten. Erg interessant dus. Ook geïnteresseerd? Kom dan gerust kijken!


Algemene informatie Junioren

Junioren spelen in een 11-tal over het gehele hockeyveld. Ze spelen 2x 35 minuten per wedstrijd. Vanaf 12 jaar kom je in een 11-tal. Je traint 2x per week 75 of 90 minuten. Een 11-tal bestaat uit 13 á 15 junioren en we streven naar een vaste keeper. 

Bij een vereniging wordt er verwacht dat je je inzet. Niet alleen als speler op het hockeyveld, maar ook als trainer en/of coach voor de Jongste Jeugd, mee helpt bij toernooien of helpt met opruimen. Vanaf 15 jaar moet je van de Hockeybond je scheidsrechtersdiploma halen. Wij verzorgen een speciale opleiding hiervoor. Wanneer je je diploma haalt, wordt je begeleid op het veld tijdens de wedstrijden. 

Naast het hockeyen worden er af en toe gezellige avonden georganiseerd. Een filmavond, gala, BBQ, hockeyclinics of hockeykamp.    

Nieuwe leden kunnen een aantal keren (gratis) mee trainen om te kijken of hockey bij ze past. Je wordt bij een team ingedeeld met leeftijdsgenoten. Wanneer je lid wordt, kijken we of er plaats is in een team. Eerst ga je een periode alleen trainen, voordat je aan wedstrijden kan meedoen. Het kan zijn dat er geen plaats in een team is die bij je past. Het nieuwe lid kan dan als invaller bij verschillende teams meedoen om ervaring op te doen.

Wil je lid worden? Meld je online aan. Ga naar lid worden en schrijf je in. 

In mei elk jaar worden de teams samengesteld. Het hangt af van de periode in het seizoen, of je verzekert bent van een plek in een team. Bijvoorbeeld, je meldt je pas rond de herfstvakantie aan, dan zijn teams al ingedeeld. Je traint dan mee tot de kerst. Dan word je tijdelijk ingedeeld in een team waar plek is. In het voorjaar, wanneer de competitie weer start, ga je mee doen met de wedstrijden. Op het trainingsschema kun je zien wanneer welke teams trainen. 

Leeftijdscategorie van de teams:
  • A: 16, 17, 18 jaar
  • B: 14, 15, 16 jaar
  • C: 12, 13, 14 jaar
  • D: 11, 12 jaar

Wat doe je als er een probleem binnen je team is? 
Speelt er een probleem binnen je team of maak je je zorgen hoe er met je kind wordt omgegaan in het team, dan is de eerste stap dat je dit bespreekt met de coach of trainer van het team. Of direct contact opnemen met het aanspreekpunt van de  junioren (klik hier voor het overzicht van de aanspreekpunten). Mochten zij er niet uitkomen, kan de coach, trainer of het aanspreekpunt contact opnemen met het bestuurslid 'hockeyzaken'. Én wordt er alles aan gedaan om het probleem op te lossen. Samen het gesprek blijven aangaan met elkaar is belangrijk. Is de problematiek voor jou zo ernstig dat je dit niet met je coach, trainer of het aanspreekpunt durft te bespreken, dan is de vertrouwenspersoon van HCHN je veilige aanspreekpunt. Lees hier meer informatie over de vertrouwenspersoon.